Onderhoudtips

Onderhoudstips kunststof kozijnen en deuren

Uw nieuwe ramen hebben nauwelijks onderhoud nodig. Uiteraard worden ze blootgesteld aan vervuiling. Aan de buitenzijde kan dat de gangbare luchtverontreiniging zijn. Binnenin uw woning wordt deze vervuiling bepaald door het feit of er wordt gerookt en in welke mate en of er wordt gewerkt in een open of een gesloten keuken. Bij deze normale zogenaamde huishoudelijke vervuiling is het voldoende om op regelmatige tijden ( enkele malen per jaar) de kozijnen te reinigen met water en een afwasmiddel. Dit geldt voor zowel binnen als buiten. Schuurmiddelen mogen absoluut niet worden gebruikt omdat daarmee het gladde oppervlak wordt opgeruwd en de vervuiling op den duur zal toenemen. Ook het gebruik van oplosmiddelen, zoals thinner en wasbenzine, kan het oppervlak van uw profiel aantasten en is derhalve niet toegestaan.

Enkele druppels olie of siliconenspray zorgen voor het blijvend goed functioneren van uw hang- en sluitwerk. U moet dit op de bewegende delen die zich in de vleugel (raam) bevinden aanbrengen.

Ventilatie

REHAU raamsystemen sluiten zeer goed en besparen daardoor veel energiekosten. Indien uw ramen niet zijn voorzien van ventilatieroosters, is het nodig om van tijd tot tijd te ventileren.
Zet u draaikiep ramen dan ook indien mogelijk op de kiepstand. Hierdoor wordt er condensvorming en ongezonde atmosfeer in uw woning voorkomen.

Wilt u gratis advies aan huis of een offerte op maat?