Montage

Montage kozijnen

“De kozijnen zullen op maat worden geleverd en met vakmanschap worden gemonteerd”
Topframe kozijntechniek heeft ruime ervaring met het monteren van kozijnen. Wij kunnen u garanderen dat wij onze afspraken nakomen en zeer nauwkeurig te werken zullen gaan. U treft op deze webpagina een stappenplan aan, dat meestal geldt bij de montage van kozijnen.

Afspraak monteren kozijnen

Topframe kozijntechniek zal u benaderen voor een afspraak voor de montage van de kozijnen. Op de montagedag zullen wij duidelijke afspraken met u maken, omtrent de volgorde van werkzaamheden. Wij zullen duidelijk aangeven waar wij van start zullen gaan en zullen uw woning/vloer afplakken met stucloper of afdekken met dekens.
De stucloper/dekens moeten beschadigingen, zoals krassen, maar ook vuil tegenhouden.

Verwijderen oude kozijnen

Wanneer sprake is van renovatiewerkzaamheden, dan zullen eerst de oude kozijnen worden gedemonteerd. Het glas zal eerst verwijderd worden, doormiddel van het verwijderen van de glaslatten. Het houten kozijn zal vervolgens met grote precisie verzaagd worden en worden afgevoerd.

Monteren nieuwe kozijnen

Voordat het nieuwe kozijn wordt geplaatst in de sparing van het oude kozijn, controleren wij eerst het voegwerk en/of losse stenen. Vervolgens zullen er bestaande en/of nieuwe spouwlatten worden aangebracht waaraan het nieuwe kozijn gemonteerd kan worden. De spouw rondom het kozijn zal worden dichtgeschuimd zodat de isolatie gewaarborgd is. Nadat het nieuwe kozijn in de sparing waterpas is gesteld, wordt deze vastgeschroefd en verder afgemonteerd.
Het glas en de draaidelen worden altijd als laatste gemonteerd in het kozijn. De glaslatten zitten bij een ‘kunststof’ kozijn altijd aan de binnenzijde, dit is de ‘droge’ methode. Het vervangen van glas is hierdoor eenvoudig, maar het zorgt ook voor een betere inbraakwerendheid. Natuurlijk wordt het kozijn na montage ook nog schoongemaakt.

Afwerking na montage

Uw kozijnen worden compleet afwerkt met kunststof afwerklijsten en eventueel vensterbanken.
Vervolgens worden de afwerklijsten tegen het kozijnen in de juiste kleur afgekit.
Alles kozijnen worden geheel ‘woonklaar”opgeleverd, u hoeft dus niet naderhand nog te verven en dergelijke. Als de werkzaamheden zijn afgerond, wordt alles weer keurig opgeruimd en bezemschoon opgeleverd.

Wilt u gratis advies aan huis of een offerte op maat?